Predstavljamo
E - bonitete
Iskanje po zbirki slovenskih izvoznikov

Čebelarstvo Pislak Bali

Podjetje: Čebelarstvo Pislak Bali
Naslov: Apače 303, 2324 LOVRENC NA DRAVSKEM POLJU

Google maps
Občina: Kidričevo
Regija: Podravska regija
Kontakti: 027961051
031734905

www.cebelarstvo-pislak.si
Adela Pislak Bali
 
Vodstvo podjetja: Direktor: Adela Pislak Bali, tel.: 02 7961051,
Prokurist: Robert Bali
Vodilni delavci - odgovorni za poslovanje s tujino: Robert Bali,
Matična številka: 6538533
Davčna številka: 58453385
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik posameznik s.p.
Izvor kapitala: Kapital se ne določa
Število zaposlenih: 12
Velikost podjetja: Malo
Prihodek: 833.597,00 €
Delež izvoza v prihodku: 7,00 %
Tradicija od: 1946
Celotni kapital: 438.781,00 €
Celotna sredstva: 557.067,00 €
Države izvoza po regijah: Češka Republika
Finska
Francija
Hrvaška
Libanon
Saudova Arabija
Španija
Švedska
Opis podjetja: Pri nas s čebelami živimo že tretjo generacijo. Začetek podjetja Čebelarstvo Pislak Bali postavljamo v leto 1946, ko je Janko Pislak, legendarni slovenski čebelar, kot dvanajstleten fant kupil svoj prvi roj čebel z denarjem, ki ga je dobil za birmo. Sedaj njegova hči Adela Pislak Bali in zet Robert Bali čebelariva na približno 2600 gospodarskih panjih, ki so postavljeni na različnih lokacijah od Pohorja preko Dravskega polja, po haloških gričih vse do meje s Hrvaško. Z vsem spoštovanjem in ljubeznijo na tradicionalni način nadaljujeva očetovo delo, hkrati pa preudarno uvajava nova spoznanja iz znanosti in tehnologije čebelarjenja. Od začetkov, ko smo bili usmerjeni predvsem v proizvodnjo medu, smo v preteklim desetletjih osvojili tehnologijo vzreje kakovostnih matic vrste kranjske sivke (Apis Mellifera Carnica ali Carniolan bee), ki so priznane v celi Evropi, ter pridobivanja matičnega mlečka. Danes smo največje čebelarstvo v Sloveniji in eno od večjih v EU. Zadovoljimo lahko potrebe po medu, čebeljih maticah, matičnem mlečku, vosku in ostalih čebeljih pridelkov ne samo manjših, ampak tudi večjih kupcev po svetu. Ker se zavedamo pomena kakovosti izdelka, ki ga ponujamo potrošniku, smo že leta 2007 uvedli stalni nadzor v pridelavi medu, matičnega mlečka ter cvetnega prahu HACCP, lahko pa se pohvalimo tudi z lastnim priročnim laboratorijem, ki nam omogoča nadzor nad glavnimi parametri, ki so pokazatelji kakovosti medu. V podjetju je stalno zaposlen doktor veterinarske medicine in čebelarski mojster (Imkerschule Graz). Leta 2013 smo uspešno prestali nadzor kontrole kakovosti našega medu in pridobili pravico do uporabe označbe Slovenski med z geografskim poreklom SMGO.
Opis proizvodov in storitev: Naši glavni proizvodi so med, matični mleček in čebelje matice vrste Apis Mellifera Carnica, poleg tega pa proizvajamo in prodajamo še vrsto čebeljih izdelkov. Pri nas lahko izberete tudi lepa poslovna ali osebna darila.
Klasifikacija podjetja:
Glavna dejavnost po klasifikaciji SKD
01.490 Reja drugih živali
Dejavnosti po klasifikaciji CPA
01.49.21 Med, naravni  
Panoge: Kmetijstvo
Podatki o boniteti subjekta:
10/10
ODLIČNA bonitetna ocenaNaroči bonitetno poročilo
Bonitete zagotavlja sistem EBONITETE.SI
Podatki na predstavitveni kartici podjetja so pridobljeni iz ankete. Finančni podatki so za poslovno leto 2023, zadnje ažuriranje 22.5.2024.
Datum zadnjega vnosa 13.06.2024.