Predstavljamo
Poslovni nasveti
Iskanje po zbirki slovenskih izvoznikov

Žaga Pogorelc d.o.o.

Podjetje: Žaga Pogorelc d.o.o.
Naslov: Novomeška cesta 5, 1330 KOČEVJE

Google maps
Občina: Kočevje
Regija: Jugovzhodna regija
Kontakti: 041362830
041362840

https://www.zaga-pogorelc.si
Edvard Pogorelc
 
Vodstvo podjetja: direktor: Edvard Pogorelc, tel.: 041362830,
direktor: Igor Pogorelc, tel.: 041362840,
Vodilni delavci - odgovorni za poslovanje s tujino: Igor Pogorelc,
Matična številka: 3567141
Davčna številka: 68687770
Pravno organizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
Izvor kapitala: Domači kapital
Število zaposlenih: 35
Velikost podjetja: Malo
Prihodek: 7.758.634,00 €
Delež izvoza v prihodku: 31,00 %
Tradicija od: 2009
Celotni kapital: 2.843.078,00 €
Celotna sredstva: 6.911.418,00 €
Države izvoza po regijah: Avstrija: 50 %
Italija: 25 %
Bosna in Hercegovina: 15 %
Hrvaška: 10 %
Opis podjetja: Razrez lesa iglavcev in listavcev. Za naročnike naših storitev in za kupce naših izdelkov in predvsem polizdelkov, lahko v naši žagalnici narežemo les malodane na vse najbolj pogoste dimenzije. Odkup in prodaja žaganega lesa, Odkup in prodaja hlodovine iglavcev in listavcev (bukev, hrast, javor, jesen, lipa). Za našo dejavnost je izredno pomemben tudi odkup lesa. Ker imamo veliko naročil stalnih odjemalcev, si moramo v prvi vrsti zagotoviti dovolj velike količine kvalitetnega lesa, da so potem tudi naši odjemalci zadovoljni s kvaliteto naše storitve. Prodaja rezanega lesa po naročilu kupca. Danes najpomembnejši del lesno predelovalnega trga je prodaja žaganega lesa, tako na domačem kot na tujem trgu. Lasten prevoz. Vršimo lasten prevoz hlodovine, rezanega lesa in lesene embalaže. Izdelava lesene embalaže. Med izdelki lesene embalaže izdelujemo palete, oboje, letvice, zaboje… Leseno embalažo izdelujemo po naročilu znanih kupcev, prilagajamo se njihovim trenutnim zahtevam. Pri izdelovanju lesene embalaže smo še posebej natančni tako pri kvaliteti lesa, kot pri sami izdelavi. Lahko se pohvalimo, da je na zahtevo kupca naša embalaža tudi termično obdelana. Sušenje in termična obdelava lesa Certifikat za opravljanje termične obdelave lesene embalaže – standard ISPM15, daje možnost uporabe mednarodne označbe na leseni embalaži, da je embalaža termično obdelana in iz Fitosanitarnega spektra varna za uporabo. IZDELKI: Rezan les smreka/jelka, Rezan les listavcev (bukev, hrast, lipa…).
Opis proizvodov in storitev:
Razrez lesa iglavcev in listavcev. Za naročnike naših storitev in za kupce naših izdelkov in predvsem polizdelkov, lahko v naši žagalnici narežemo les malodane na vse najbolj pogoste dimenzije. Odkup in prodaja žaganega lesa, Odkup in prodaja hlodovine iglavcev in listavcev (bukev, hrast, javor, jesen, lipa).
Za našo dejavnost je izredno pomemben tudi odkup lesa. Ker imamo veliko naročil stalnih odjemalcev, si moramo v prvi vrsti zagotoviti dovolj velike količine kvalitetnega lesa, da so potem tudi naši odjemalci zadovoljni s kvaliteto naše storitve. Prodaja rezanega lesa po naročilu kupca. Danes najpomembnejši del lesno predelovalnega trga je prodaja žaganega lesa, tako na domačem kot na tujem trgu. Lasten prevoz. Vršimo lasten prevoz hlodovine, rezanega lesa in lesene embalaže. Izdelava lesene embalaže. Med izdelki lesene embalaže izdelujemo palete, oboje, letvice, zaboje… Leseno embalažo izdelujemo po naročilu znanih kupcev, prilagajamo se njihovim trenutnim zahtevam. Pri izdelovanju lesene embalaže smo še posebej natančni tako pri kvaliteti lesa, kot pri sami izdelavi. Lahko se pohvalimo, da je na zahtevo kupca naša embalaža tudi termično obdelana. Sušenje in termična obdelava lesa Certifikat za opravljanje termične obdelave lesene embalaže – standard ISPM15, daje možnost uporabe mednarodne označbe na leseni embalaži, da je embalaža termično obdelana in iz Fitosanitarnega spektra varna za uporabo. IZDELKI: Rezan les smreka/jelka, Rezan les listavcev (bukev, hrast, lipa…)
Klasifikacija podjetja:
Glavna dejavnost po klasifikaciji SKD
16.100 Žaganje, skobljanje in impregniranje lesa
Dejavnosti po klasifikaciji CPA
16.10.10 Les, vzdolžno žagan ali sekan, rezan ali luščen, debeline > 6 mm; neimpregnirani železniški ali tramvajski pragovi  
Panoge: Industrijska proizvodnja in materiali
Podatki na predstavitveni kartici podjetja so pridobljeni iz ankete. Finančni podatki so za poslovno leto 2022, zadnje ažuriranje 30.06.2022.
Datum zadnjega vnosa 19.09.2023.