Predstavljamo
E - bonitete
Iskanje po zbirki slovenskih izvoznikov

SIMUTEH, raziskave in razvoj, Dr. Simon Muhič s.p.

Podjetje: SIMUTEH, raziskave in razvoj, Dr. Simon Muhič s.p.
Naslov: ,

Google maps
Občina: Ivančna Gorica
Regija: Osrednjeslovenska regija
Kontakti: 059926956

https://www.simuteh.si
Simon Muhič
 
Vodstvo podjetja: direktor: Simon Muhič
Vodilni delavci - odgovorni za poslovanje s tujino: Dr. Simon Muhič, (Države bivše Jugoslavije)
Matična številka: 3173453
Davčna številka: 37915606
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik posameznik s.p.
Izvor kapitala: Kapital se ne določa
Število zaposlenih: 1
Velikost podjetja: Mikro
Prihodek: 87.051,00 €
Tradicija od: 2007
Celotni kapital: 96.758,00 €
Celotna sredstva: 134.114,00 €
Zastopstva tujih blagovnih znamk in podjetij: TCAE: Programska oprema za CAE - numerične simulacije
TCFD: Programska oprema za CFD simulacije
Regije in države v katerih bi podjetje želelo sodelovati: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka Republika, Ciper, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Kanada, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Monako, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Ruska federacija, San Marino, Severna Makedonija, Slovaška, Španija, Srbija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Velika Britanija, Združene države Amerike
Opis podjetja: Podjetje SIMUTEH, raziskave in razvoj, Dr. Simon Muhič s.p. skupaj s povezanim podjetjem Inštitut INOVEKS primarno deluje na naslednjih področjih:
  • Prodaja licenc programske opreme za numerične simulacije v simulacijskem okolju TCAE, ki vključuje pakete oziroma module za numerično dinamiko tekočin TCFD, za strukturne simulacije trdnin TFEA in za pripravo numerične mreže TMESH. Modula TCAD za pripravo ustrezne geometrije za numerične modele ter TOPT za optimizacijo sta v razvoju.
  • Numerične simulacije s programskimi paketi (računalniške simulacije z različnimi simulacijskimi paketi (TCAE (TCFD, TFEA, TOPT, TMESH), TRNSYS, ESP-r ...)).
  • Učinkovita raba energije ter obnovljivi viri energije in ekologija (sončne elektrarne, ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in klimatizacija, vrednotenje notranjega okolja in kakovosti zraka v prostoru, računalniške simulacije toplotnih/hladilnih obremenitev stavb z različnimi programskimi paketi, CFD simulacije predorov z različnimi programskimi paketi, energetski predpregledi in pregledi klimatizacijskih sistemov, meritve v procesnem strojništvu z uporabo modernih programskih paketov, PHPP preračuni (Passive House Planning Package) v povezavi s sodelujočimi inštituti).
Opis proizvodov in storitev: Podjetje, poleg zastopanja programske opreme, deluje pri raziskavah in razvoju primarno na dveh raziskovalnih področjih: 
1. Numerične simulacije s programskimi paketi (računalniške simulacije z različnimi simulacijskimi paketi (TCAE, TRNSYS, ANSYS ...)). 
2. Učinkovita raba energije ter obnovljivi viri energije in ekologija (sončne elektrarne, ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in klimatizacija, vrednotenje notranjega okolja in kakovosti zraka v prostoru, računalniške simulacije toplotnih/hladilnih obremenitev stavb z različnimi programskimi paketi, CFD simulacije predorov z različnimi programskimi paketi, energijski pregledi, meritve v procesnem strojništvu).
Klasifikacija podjetja:
Glavna dejavnost po klasifikaciji SKD
72.190 Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije
Dejavnosti po klasifikaciji CPA
62.02.10 Svetovanje o računalniških napravah  
62.01.11 Načrtovanje in razvoj uporabniške programske opreme  
62.09.20 Druge storitve informacijske tehnologije in računalništva, d. n.  
Panoge: Storitve
Podatki na predstavitveni kartici podjetja so pridobljeni iz ankete. Finančni podatki so za poslovno leto 2023, zadnje ažuriranje 22.5.2024.
Datum zadnjega vnosa 22.05.2024.